جستجو برای:
سبد خرید 0

اندیکاتور فارکس 🔎 اکسپرت فارکس

اندیکاتور و اکسپرت فارکس

اندیکاتور فارکس و اکسپرت فارکس دو ابزار کمکی برای معامله گران فارکس هستند که هر معامله گری برای موفقیت نیازمند به استفاده از آنها میباشد.

استفاده از هرکدام از این دو نوع ابزار چه اندیکاتور و چه اکسپرت فارکس  هم دارای مزایایی هست و هم دارای معایبی که باید با آنها آشنا باشید.

در این مقاله ما بصورت تخصصی به معرفی بهترین اندیکاتور فارکس و بهترین اکسپرت فارکس میپردازیم و در کنار معرفی هر کدام از این دو ابزار آموزش استفاده به همراه لینک دانلود و البته مزایا و معایب هرکدام را نیز به شما خواهیم گفت.

5/5 - (11 امتیاز)

اندیکاتور فارکس چیست؟

اندیکاتور های فارکس یکی از ابزارهای اصلی و پرکاربرد در جعبه ابزار هر معامله‌گری، از مبتدی تا حرفه‌ای، محسوب میشن.

 

بذار به زبان ساده برات توضیح بدم. اندیکاتور فارکس در واقع یک برنامه یا یک سری محاسبات ریاضیه که بر اساس قیمت یا حجم معاملات یک جفت ارز در گذشته انجام میشه و نتیجه‌اش به صورت گرافیکی روی نمودار قیمت نمایش داده میشه.

 

هدف اصلی از این کار، کمک به معامله‌گر برای تحلیل بهتر شرایط بازار و تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر برای خرید یا فروش هست. مثل این می‌مونه که شما بخوای در یک مسیر ناآشنا رانندگی کنی؛ اندیکاتورها مثل تابلوهای راهنما، چراغ‌های هشداردهنده یا حتی GPS عمل می‌کنن که اطلاعات بیشتری از مسیر پیش رو بهت میدن.

 

اندیکاتورها می‌تونن اطلاعات متنوعی رو در اختیارمون قرار بدن. مثلاً، بعضی از اون‌ها برای تشخیص جهت روند بازار (صعودی، نزولی یا خنثی) استفاده میشن.

 

بعضی دیگه قدرت یا شتاب حرکت قیمت (مومنتوم) رو اندازه‌گیری می‌کنن. یک سری از اندیکاتورها هم هستن که میزان نوسانات بازار (Volatility) رو نشون میدن یا به شناسایی سطوح اشباع خرید و اشباع فروش کمک می‌کنن؛ یعنی نقاطی که ممکنه قیمت بیش از حد بالا رفته باشه و احتمال اصلاح داشته باشه، یا بیش از حد پایین اومده باشه و پتانسیل رشد داشته باشه.

 

در کل، این محاسبات به ما کمک می‌کنن تا الگوها، سیگنال‌های احتمالی ورود یا خروج از معامله، و نقاط کلیدی حمایت و مقاومت رو راحت‌تر شناسایی کنیم.

 

انواع مختلفی از اندیکاتورها وجود داره که هر کدوم فرمول و کاربرد خاص خودشون رو دارن.

 

مثلاً «میانگین‌های متحرک» (Moving Averages) یکی از ساده‌ترین و پرکاربردترین‌ها هستن که به ما در تشخیص روند و هموار کردن نوسانات قیمت کمک می‌کنن.

 

«شاخص قدرت نسبی» (RSI) و «مکدی» (MACD) هم از اندیکاتورهای محبوب برای سنجش مومنتوم و شناسایی واگرایی‌ها یا نقاط اشباع خرید و فروش به حساب میان.

 

اندیکاتورهای دیگه‌ای مثل «باند بولینگر» (Bollinger Bands) برای سنجش نوسانات و «فیبوناچی» (Fibonacci) برای پیدا کردن سطوح احتمالی بازگشت قیمت استفاده میشن. 

 

نکته مهمی که باید همیشه یادت باشه اینه که هیچ اندیکاتوری به تنهایی نمی‌تونه آینده بازار رو با قطعیت پیش‌بینی کنه و مثل یک گوی جادویی عمل نمی‌کنه.

 

هر اندیکاتور نقاط قوت و ضعف خودشو داره. بعضی‌هاشون ممکنه در بازارهای رونددار بهتر جواب بدن و بعضی دیگه در بازارهای خنثی. خیلی از معامله‌گران حرفه‌ای از ترکیب چند اندیکاتور مکمل، در کنار تحلیل الگوهای قیمتی (پرایس اکشن) و اخبار بنیادی، برای تأیید سیگنال‌ها و افزایش احتمال موفقیت معاملاتشون استفاده می‌کنن.

 

کلید موفقیت در استفاده از اندیکاتورها، درک عمیق نحوه عملکرد هر کدوم، شناخت محدودیت‌هاشون و تمرین و کسب تجربه در به‌کارگیری اون‌هاست.

 

بهترین اندیکاتور فارکس کدام است؟

این سوالی هست که تقریباً هر روز از من پرسیده میشه، به خصوص از طرف دوستانی که تازه وارد بازار فارکس شدن.

 

بهترین اندیکاتور فارکس کدام است؟ راستش رو بخوای، اگه بخوام یک جواب کوتاه و صادقانه بهت بدم، باید بگم که چیزی به اسم بهترین اندیکاتور به صورت مطلق وجود نداره!

 

انتخاب اندیکاتور مناسب، بیشتر از اینکه به خود اندیکاتور ربط داشته باشه، به شما به عنوان معامله‌گر، استراتژی معاملاتی شما و شرایط بازار بستگی داره.

 

مثلاً، یک معامله‌گری که استراتژیش بر اساس دنبال کردن روندهای بلندمدته، ممکنه از میانگین‌های متحرک (Moving Averages) با دوره‌های زمانی طولانی خیلی خوب نتیجه بگیره.

 

اما همین اندیکاتور برای یک اسکالپر که دنبال سودهای کوچیک در تایم‌فریم‌های خیلی کوتاه هست، شاید اصلاً مناسب نباشه و اون شخص بیشتر به سمت اندیکاتورهایی مثل استوکاستیک (Stochastic) یا RSI در تنظیمات خاص متمایل باشه.

 

با این حال، بعضی از اندیکاتورها به دلیل کارایی و محبوبیتی که در طول زمان بین معامله‌گران پیدا کردن، بیشتر شناخته شده هستن و به نوعی می‌تونن پایه‌های خوبی برای شروع باشن.

 

مثلاً، میانگین‌های متحرک (Moving Averages) برای تشخیص جهت روند و پیدا کردن سطوح حمایت و مقاومت دینامیک خیلی پرکاربردن.

 

شاخص قدرت نسبی (RSI)  و استوکاستیک (Stochastic) به ما در تشخیص نواحی اشباع خرید و اشباع فروش و همچنین واگرایی‌ها کمک می‌کنن.

 

نکته طلایی اینجاست که به جای گشتن دنبال یک “اندیکاتور جادویی“، بهتره چند اندیکاتور مختلف رو که عملکردهای متفاوتی دارن (مثلاً یکی برای روند، یکی برای مومنتوم) به خوبی یاد بگیری و اون‌ها رو در کنار هم و مهم‌تر از همه، در کنار  تحلیل پرایس اکشن (حرکات قیمت) استفاده کنی.

 

هیچ اندیکاتوری به تنهایی نباید مبنای تصمیم‌گیری شما باشه. اون‌ها فقط ابزارهایی برای تأیید و کمک به تحلیل شما هستن. بهترین رویکرد اینه که چند اندیکاتور رو انتخاب کنی، به طور کامل با نحوه کارکرد، نقاط قوت و ضعفشون آشنا بشی و اون‌ها رو در یک حساب آزمایشی (دمو) برای مدتی تست کنی تا ببینی کدوم‌ها با سبک معاملاتی و شخصیت تو سازگارتر هستن.

 

اما بازم زیاد نگران نباش من با توجه به تجربه شخصی خودم در ادامه یک لیست کامل از اندیکاتور های فارکس براتون قرار میدم و سعی میکنم برای هر کدوم آموزش جامع و لینک دانلودش رو هم بزارم تا شما بتونین از اونها استفاده کنین.

 

نمیگم اینایی که در ادامه بهتون میکنم هرکدومشون یقینا بهترین اندیکاتور فارکس هست، ولی اینطوری بگم که من به شخصه حداقل در بازه های زمانی مختلف از هرکدوم از اینا نتایج خوبی رو گرفتم، پس امیدوارم که برای شما هم مفید باشن.

لیست اندیکاتور های فارکس برای دانلود

توی ادامه یک لیست از اندیکاتور های فارکس رو براتون میزارم که یا جزو اندیکاتورهای پیشفرض متاتریدر هستن که آموزششون رو بهتون میدم و نکات قوت و ضعفشون رو بهتون میگم.

 

یا توی متاتریدر پیداشون نمیکنی که من لینک دانلودشون رو بهت میدم و در کنار آموزشی که برات قرار دادم میتونی دانلود کنی و ازشون لذت ببری.

 

فقط یادت باشه که اندیکاتور فارکس نباید بعنوان تنها معیار و ملاک سیگنال گیری و تحلیل استفاده بشه و باید در کنار استراتژی ها یا سبک های دیگه معاملاتی مورد استفاده قرار بگیره.

اکسپرت فارکس چیست؟

اکسپرت فارکس یا به عبارت دقیق‌تر  اکسپرت ادوایزر  (Expert Advisor یا به اختصار EA)، در واقع یک نرم‌افزار یا یک ربات معامله‌گره که به صورت خودکار و بر اساس یک استراتژی معاملاتی از پیش برنامه‌ریزی شده، معاملات رو در پلتفرم‌های معاملاتی، به خصوص متاتریدر (MetaTrader 4 و MetaTrader 5)، انجام میده.

 

فکر کن یک دستیار معامله‌گر خستگی‌ناپذیر داری که ۲۴ ساعته پای سیستم نشسته و طبق دستورالعمل‌هایی که بهش دادی، بازار رو رصد می‌کنه و در زمان مناسب، اقدام به خرید یا فروش می‌کنه، بدون اینکه تو حتی نیاز باشه آنلاین باشی! یعنی بری بخوابی و لذتش رو ببری 😂.

 

این ربات‌ها با استفاده از زبان برنامه‌نویسی مخصوص پلتفرم متاتریدر، یعنی MQL (MetaQuotes Language)، نوشته میشن. برنامه‌نویس یا خود معامله‌گر، یک سری قوانین و شروط معاملاتی رو برای اکسپرت تعریف می‌کنه.

 

این قوانین می‌تونن بر اساس سیگنال‌های دریافتی از یک یا چند اندیکاتور، الگوهای خاص قیمتی، سطوح حمایت و مقاومت، یا هر منطق دیگه‌ای باشن که معامله‌گر به سودآوری اون اعتقاد داره. وقتی شرایط بازار با این قوانین تعریف شده مطابقت پیدا کنه، اکسپرت به طور خودکار دستور معامله رو صادر می‌کنه، حجم معامله رو تعیین می‌کنه، حد سود و حد ضرر رو قرار میده و حتی می‌تونه مدیریت معامله باز رو هم بر عهده بگیره.

 

استفاده از اکسپرت‌ها مزایای قابل توجهی داره. یکی از بزرگترین مزایا، حذف کامل احساسات از فرآیند معامله‌گری هست.

 

ترس، طمع، هیجان و خستگی که اغلب باعث تصمیمات اشتباه انسانی میشن، در کار اکسپرت‌ها جایی ندارن. اون‌ها دقیقاً طبق برنامه عمل می‌کنن. مزیت دیگه، سرعت عمل و امکان معامله‌گری ۲۴ ساعته در پنج روز هفته هست، حتی زمانی که شما خواب هستید یا مشغول کارهای دیگه‌اید.

 

علاوه بر این، اکسپرت‌ها امکان بک‌تست (Backtest) گرفتن از یک استراتژی رو روی داده‌های تاریخی بازار فراهم می‌کنن. یعنی شما می‌تونید ببینید اگه این استراتژی در گذشته اجرا می‌شد، چه نتایجی به همراه داشت. این قابلیت برای ارزیابی و بهینه‌سازی استراتژی‌ها فوق‌العاده مهمه.

 

 اکسپرت‌ فارکس می‌تونه یکی از ابزارهای قدرتمندی باشه که در دست یک معامله‌گر آگاه هست، اما نباید به اون‌ها به چشم یک ماشین پول‌سازی خودکار و بدون نیاز به نظارت نگاه کرد.

 

درک کامل از استراتژی پشت اکسپرت، تست دقیق اون در حساب دمو، مدیریت ریسک صحیح و نظارت مستمر بر عملکردش، از اصول ضروری برای استفاده موفقیت‌آمیز از اکسپرت‌ها در بازار فارکس هست.

بهترین اکسپرت فارکس کدام است؟

بهترین اکسپرت فارکس اون اکسپرتی هست که شما در مرحله اول توی بکتست ها با تنظیمات شخصی خودتون بتونین ازش نتیجه مثبت در بلند مدت رو بدست بیارین.

 

در مرحله دوم خیلی مهم هست که شما از اکسپرتتون توی یک حساب لایو ترجیحا سنتی (( حسابی که پایه اون دلاری نباشه و به سنت باشه )) استفاده کنید و حداقل یک بازه یک ماهه تا 3 ماهه نتایج مشابه بکتست رو ازش بدست بیارین.

 

سوم اکسپرتی هست که علاوه بر تجزیه و تحلیل و ترید، بتونه مدیریت سرمایه خوب و قوی از خودش رو هم داشته باشه.

شاید پیدا کردن همچین اکسپرتی توی نگاه اول براتون سخت باشه، ولی نگران نباشید من توی ادامه براتون یک لیست از اکسپرت های فارکس که کاربردی هستند رو در اختیارتون میزارم.

لیست اکسپرت های فارکس برای دانلود

در ادامه میتونین از لیست اکسپرت های فارکس که برای دانلود قرار دادم هرکدوم رو دوست داشتید انتخاب کنین و علاوه بر اینکه میتونین اون اکسپرت فارکس رو دانلود کنین، میتونین از آموزش کار کردن و استفاده از اون اکسپرت فارکس هم استفاده کنین.

فقط تاکید میکنم تا وقتی همه جوانب این اکسپرت رو بررسی نکردین و ازش بکتست نگرفتین به هیچ وجه سمت حساب ریل و استفاده توی حساب واقعی نرین.

در مورد هرکدم از اندیکاتور های فارکس یا اکسپرت های فارکس که سوالی داشتید توی همون مقاله بنویسین تا راهنمایتون کنیم.

 

اگر بصورت کلی هم سوالی دارین میتونین همینجا بپرسین تا جوابتون رو توی سریعترین زمان بدیم.

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مرجانه
مرجانه

اکسپرت برای بستن پوزیشن ندارین؟